webfunc->getDocTitle()

Translate

Megosztás

Facebook

Névnap: Zoltán
Magyar Wing Tsun egyesület

Hungarian Wing Tsun Organization


H.W.T.O

A Magyar Wing Tsun Egyesület - Magyarország legrégebbi és legnagyobb kung-fu iskolája - megalapítója és vezetője Si-Fu Máday Norbert az első ember volt, aki WING TSUN KUNG FU-t kezdett tanítani Magyarországon 1986-ban, számos magas fokozatú mestert nevelve ki az idők folyamán. Máday Si-Fu 1991 óta Leung Ting nagymester személyes tanítványa. Aktivitását számtalan edzőtábor, szeminárium és vizsga vezetése fémjelzi. 2001-ben Leung Ting nagymester felkérte az amerikai Wing Tsun iskolák főinstruktori posztjára.

A Magyar Wing Tsun Egyesület a többi 65 országgal együtt az International Wing Tsun Association hivatalos tagja. Prof. Leung Ting, a Wing Tsun kung-fu nagymestere 1991. óta évente egyszer, 1998-ban és 2000-ben kétszer is ellátogatott hazánkba, hogy tanítsa és mesterfokozatra vizsgáztassa az arra érdemes tanítványokat. Személyes jelenléte rendkívül fontos mind az oktatók, mind a diákok számára, hiszen így bizonyosodhatnak meg többek között arról, hogy:
1. igazi, és ősi kínai harcművészetet tanulnak; 2. a diplomát, amelyet tudásukról kapnak, a világon minden hivatalos szerv elismeri; 3. ugyanazokat az eredeti technikákat tanulják, melyeket a keleti tanulótársaik.
Az egyesület elnöke Dai Si-Fu Máday Norbert, 9. fokozatú Wing Tsun mester, kelet-európai főinstruktor. Helyettese: Hing Széll Gábor. Emellett több magas fokozatú mester segíti munkáját. Si-Fu személyes tanítványa Leung Ting Nagymesternek. Irányítása alá tartozik Lettország, Románia, Ukrajna, Oroszország és Litvánia is.

Az ázsiai országokon kívül egyedül a Kelet-Európai Szövetség tartozik közvetlenül a nagymesterhez, a többi országnak a német főinstruktor alá kell csatlakoznia.

A kelet-európai országok központi székhelye a kecskeméti kolostor. Ebben a 100 nm-es, tradicionálisan berendezett kung-fu szentélyben történik az oktatók továbbképzése, illetve a kolostor hatalmas udvara ad otthont a tanulók nyári táborainak is. Idén, a 20 éves jubileum alkalmával nagyfokú átalakítások kezdődtek meg az egyesület tagjainak részvételével. A Magyar Wing Tsun Egyesülethez csak Magyarországon majdnem száz iskola tartozik. Ebből tíz Budapesten működik különböző kerületekben.

Si-Fu átveszi 9-es mesterdiplomáját. Si-Fu 2012-ben átvette 9. mesterfokozatról szól diplomáját Leung Ting Nagymestertől. Helyettesei, Si-Hing Szél Gábor 2012-ben 7. mesterfokozatra, Si-Hing Salamon Ferenc 2010-ben 6. mesterfokozatra léptek elő. 2010-ben Si-Hing Szabó Csaba sikeres vizsgát tett 5. mesterfokozatra. Ez a magas rang lehetővé teszi Máday Si-Funak, hogy a Mesterek Tanácsával a tanítványokat mesterekké vizsgáztassa és átadja a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség (International Wing Tsun Associaton - IWTA) diplomáját.

A magyar Wing Tsun egyesület célja a jövőben is ugyanaz:

 • mindenkinek lehetőséget adjon egy eredeti, ősi kínai harcművészet gyakorlására;
 • fejlessze a tanulókat:
  1. fizikailag: állóképesség, kitartás, tűrőképesség és mozgáskoordináció fejlesztése;
  2. szellemileg: a technikák anatómiai, fizikai és matematikai magyarázata, ok-okozati összefüggése; keleti kultúra és nyelv megismerése; lelki egyensúly visszaállítása; memória fejlesztése stb.;
  3. erkölcsileg: önfegyelemre, egymás iránti türelemre és segítésre, illetve tisztelet az idősebbek és tapasztaltabbak iránti nevelés;
 • közössége révén otthont és "családot" adjon annak akinek szüksége van rá;
 • helyes utat mutasson a fiatalabb generációnak szabadidejük értelmes eltöltésére.


 • (Forrás: www.wingtsun.hu)

Instruktor

Wing Tsun Nyíregyháza - Kulcsár Róbert
Kulcsár Róbert
5. mesterfokozat

Kung-Fu Sportedző

Tel.: 06 - 20 / 541 - 41 - 44
Edzések helye, ideje:
Harcművészek háza
Nyíregyháza, Luther u. 4.

Hétfő, Szerda 17:30 - 19:00
Wing Tsun kung-fu Nyíregyháza - Önvédelem

Kizárás

Ezennel kijelentjük, hogy sem Leung Ting Nagymester, sem a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség Nemzetközi Központjának más minősített instruktorai, nem tanítják az EEWTO lázadóját, Török Róbert-et-et.

Továbbá a fent említett lázadót kizárjuk a Wing Tsunból. Nem veszi fel tagjai közé sem az IWTA, sem annak bármely tagszervezete.

Tisztelettel :
Sifu Robin Tsang (Prof. Leung Ting megbízásából)
A Wing Tsun rendszer áttekintése

Wing Tsun szeminárium Nyíregyháza, 2014. október

Az egyik legmeghatóbb jelenet a Wing Tsun történetében...

Wing Tsun kung-fu fabábu technika 2014.

Sifu Máday Norbert - Siu Nim Tau (Lengyelország)